РЕЦЕПТИ

У наредним приказима, основна мера за све имуно мешавине је 1 килограм меда. Треба напоменути: особе које су алергичне на пчелиње производе не треба да праве и користе ове мешавине за своју употребу! Дијабетичари могу уз препоруку свог лекара и то у мањим количинама.

Имуно врх

У чинији, у 1. кг. кристалисаног ливадског меда, помешати 100 грама млевеног поленовог праха сакупљеног на воћној и ливадској пчелињој паши, 15 милилитара прополис тинктуре и 10 грама матичног млеча. Све добро промешати да се сједини. Сипати у тегле и добро затворити. Чувати на хладном месту. Брзо подиже имунитет организма, а нарочито помаже нероткињама и женама које иду на вантелесну оплодњу. Млеч је та материја која ову мешавину ставља на врх.

Мед, полен и прополис

У чинији помешати миксером 1 кг. кристалисаног меда, 100 гр. млевеног полена и 15 мл. прополис алкохолне тинктуре. Све то треба да се добро сједини. Сипати у одговарајуће тегле и затворити. Држати на хладном месту. Подиже и одржава имунитет организма, помаже опоравак после прележаних разних болести.

Бронхи мед

Основни лековити састојак ове мешавине је оман. Могу се додати и друге лековите траве. Може се наћи у свакој продавници лековитих чајева. Ова мешавина је добра код упале респираторних органа, помаже искашљавању. Значи помаже особама које пате од бронхитиса. Мешавина се прави као и код претходних примера. Са медом се помеша око 100 грама омана. Свуда ће те прочитати да се меша са багремовим медом. Може, али багремов мед споро кристалише и у течном је стању, па у тегли оман одмах дође на површину. Пре употребе треба стално ручно мешати садржај. Када је у питању кристалисани мед: сунцокрет, уљана репица, ливадски, цветни или неки други, мешавина је јединственија.

Прополис капи-алкохолна тинктура

У литар етил алкохола 96% или 70 % (мало се дуже раствара) ставити око 300 грама уситњеног прополиса. Пожељно је да запремина боце буде бар од 1,5 литра. Мућкати 2-3 пута дневно, најмање 20-так дана. Након двадесетак дана, добијени раствор процедити кроз густу газу, крпу или неку цедиљку са што мање микрона. Има их у продавницама за боје и лакове.

Мед и малина

У један килограм кристалисаног меда додати 50 грама лиофилизоване малине и промешати миксером. Лиофилизована малина, може се набавити у хладњачама које имају ову напредну технологију. Иначе ово је најсавременији поступак конзервирања воћа и поврћа који у потпуности чува хранљива својства воћа и поврћа.

Мед и боровница

Справља се на исти начин као и мед и малина.

Мед и јагода

Справља се на исти начин као и мед и малина.

Мед и лимун

Справља се на исти начин као мед и малина.

Translate »
Cart
Your cart is currently empty.