Пар речи о нама

Ми смо обични људи пчелари. Љубиша, Марија, Анђелина и Ана. Породица Вучетић из Ужица.

Многи се хвале традицијом бављења пчеларством. Чак вековима знају да су се њихови преци бавили пчеларством и у 19-ом веку па и раније. Наводе да продају 100 % природни мед из подручја нетакнуте природе, да је мед гарантовано органски. Ми само знамо да се ја и супруга бавимо пчеларством неких 20-так година. Знам да се тиме нису бавиле две генерације мојих предака, а за остале предаке и сроднике не гарантујем, вероватно неко јесте. А зашто сам баш ја постао пчелар још нисам сазнао. Моје помагачице и нису увек одушевљене кад треба радити на пчелињаку и око пчелињака. А помажу ми, супруга Др мед. Марија Вучетић и наше две ћерке Анђелина и Ана.

Пчелињаци се налазе у околини Ужица. Пчеле селимо на багремову, ливадску и сунцокретову пашу, ређе на липову. Багремов мед је са подручја Раче крагујевачке и села Узићи код Пожеге. Ливадски мед је са подручја Голије, Јавора и Златибора. Сунцокретов мед је са подручја јужног Баната, тачније Владимировца и околине Делиблатске пешч аре. А да ли су ово подручја нетакнуте природе процените сами.

Поред меда, пчеле нам дарују прополис, полен и повремено млеч. Пажљиво правимо смеше меда, полена, прополиса, млеча и других састојака. О лековитом својству меда и других пчелињих производа већ је скоро све речено и научно доказано. Добар имунитет је најбољи чувар нашег здравља. Зато и назив странице ,, Имуномед“, нешто најбоље што вам пчеле уз нашу помоћ нуде.

Јер сваки пчелињи мед је имуно мед !

Leave a Reply

Translate »
Cart
Your cart is currently empty.